2024. augusztus 28., szerda

Liszt, tojás, morzsa.

Liszt, tojás, morzsa. Liszt, tojás morzsa. Liszt, tojás, morzsa.

-Nem tudok ám szépen panírozni- mondom, pedig tudom, hogy nem érdekli, igazából tökmindegy nekem is, hogy néz ki.
-Csak úgy rusztikusan- nyugtat meg. 

Liszt, tojás, morzsa. Liszt, tojás morzsa. Liszt, tojás, morzsa.

A jobb szemöldököm felszalad, mikor meglátom, mennyi sót borít a húsra. Magamban mosolygok, mikor egyszerre jegyezzük meg: szerelmes a szakács.

Liszt, tojás, morzsa. Liszt, tojás morzsa. Liszt, tojás, morzsa.

Beszélgetünk. Sokat és jól. Nyitottan. Mindenről. Erre valók a barátok-mondhatnánk, de azért ez nem ilyen egyszerű. Meglepődök és meg is ijedek, hogy ilyen könnyen tudok beszélni Csabiról. "Engedd meg magadnak, hogy gyászolj, de engedd meg magadnak azt is, hogy jól legyél" -mondta a nővérem korábban. Igyekszem ezt észben tartani, de ritkán sikerül lelkiismeretfurdalás nélkül. Most valahogy mégis könnyebben megy. 

Liszt, tojás, morzsa. Liszt, tojás morzsa. Liszt, tojás, morzsa.

-Ezt meg kéne örökíteni!- és már az ötleten is vihogunk. Mint két kamasz. (Hahhh, hol van már az a kamaszkor. Kétszer három gyerekkel és 30 évvel bentebb vagyunk.)

-Oké, de akkor olyan csücsörítősen...

Tartsd a pózt, szoktam ilyenkor mondani, de annyira viccesen néz ki, hogy elkezdek nevetni, talán visítani is, majdnem eldobom a telefont, s már magam sem tudom, hogy sírok vagy nevetek. Vagy mindkettő egyszerre. Folynak a könnyeim, az biztos.

-Várjál, még nem is csücsörítettem rendesen! - mondja, de közben már ölel.

Nem emlékszem, mikor nevettem így utoljára. Ilyen őszintén. Ilyen barátnősen. Ilyen rántotthúsosan.


2 megjegyzés:

  1. Soha nem ízlett ennyire rántott hús. Soha nem élveztem ennyire a panírozást. Évek óta nem kacagtunk így. Liszt, tojás, morzsa, mikor jössz újra? :-)

    VálaszTörlés