2012. október 20., szombat

Fényképalbum káosz

Annyiszor, de annyiszor elhatároztam már, hogy rendet teszek a fotóim között. 
A digitálisokat szépen rendben tartom a gépen (és egyéb tárolóeszközökön pluszban, ha esetleg tönkremegy a winchester és a külső storage is, akkor meglegyen az utókornak) 
Nade a papíros fotók... Van egy rakás fényképalbumunk. Egy részét a gyerekek már rongyosra nézegették. Egy részét meg is kóstolgatták. És olyan is van, aminek már nincs meg a borítója... Sima, mezei berakós fényképalbumokról van szó. Szóval egyrészt vannak ezek a fényképalbumaink és van egy nagy ikeás kosár, amiben van több kisebb doboz, amiben a fényképalbumokba be nem került, még "nemrég" előhívott (értsd ezalatt az utóbbi 3 évet), vagy nemrég a szüleimtől elkért, vagy nemrégi bölcsis-ovis fotózásos és hasonló kategóriákban leledző, ámde ömlesztve tárolt fotók vannak. Hozzáteszem, az utóbbi 3 évben tényleg alig hívtunk elő fotókat, ez alól csak azok a kivételek, amit a falra tettem keretezve, illetve néhány hónapja Csongorom besértődött, hogy Nándiról van 2 fényképalbum is, róla meg nincs... Mivel felvetését abszolút jogosnak véltem, így méltányossági alapon azonnal előhívattam fényképeket és egy 100-as fotóalbumot megtöltöttem a legjobb fényképeiből.
Nah, ennyi bevezető után (igen, ez még csak a bevezető volt) rá is térhetek a lényegre. Arra jutottam, hogy elrendezem a már előhívott képeket és a mostani fotókból fotókönyvet csinálok.  És nem is kicsit, hanem jóóóó nagyot.
Sőt, erőteljesen gondolkozok azon, hogy nem Gimppel vagy Photoshoppal szerkesztem előre, hanem a Fotóhálózat saját szerkesztőjével. Csak bele kéne dobálnom a fotókat, egy oldalra többet is, kiválasztom a hátteret, még 1-2 csicsa rá és kész, mehet a rendelés gomb.
Még azon is filózok, hogy csinálok olyan fotókönyvet, amibe nem a legjobb képeket teszem, hanem olyanokat, amikre már alig emlékszem, mert annyira nem sikerült jól, de van története. Mekkora lenne már egy fotókönyv ezzel a címmel: NEM a legjobb képeim 154 oldalon.
Persze ezek csak tervek. Első körben rendelek még egyet a Vickyéknek készített fotókönyből, mert magunknak is jól mutatna a polcon. Az is Cewés rendelés volt. Aztán kitalálom, hogy a majdani fotókönyvemet, amiben már tényleg a rengeteg fotómat akarom belepakolni milyen tematika alapján akarom összeállítani. (időrendi sorrend, vagy csak úgy az alkalmak stb) És ígérem, amint kész leszek vele, hozok bemutatót is :)

  

1 megjegyzés: