2011. július 29., péntek

Heticewe - öregítés

Kishíján magam is beleőszültem a fotóöregítésbe. Bár nem is jól mondom, nem maga a fotó munkálatok estek nehezemre, hanem az oldal elkészítése.
Összeraktam az egy hét múlva induló blogtrainhez a kis készletemet és onnantól (kb másfél hete) teljesen kialudt a szikra. Alkotói válság, ha nagyképű akarnék lenni...
Csak rakosgatom pakolgatom az oldalra az elemeket, a háttereket, aztán ugyanazzal a lendülettel törlöm, mert nem tetszik. Próbálok keretet, maszkot, template-et, nézem a korábban inspiráló oldalakat és most leginkább az van bennem, hogy "húúúúú, de klassz, de én ezt se tudom megcsinálni", és nem az, hogy "aztaaaaaaa, de jó, minnyá kipróbálom én is"
Így voltam a Cewe heti kihívásával is, ahol képöregítés a téma. Először fotót se találtam, aztán tegnap kitaláltam melyiket, gyorsan kész is lett az "öregítés", de egyszerűen nem tudtam oldalba foglalni. Sokadik próbálkozás után feladtam. Ma végülis a Friendlyscrap oldalon találtam letölthető freebie hátteret, amit egy kicsit átalakítottam (a virágok alá "csúsztattam" a fotókat) és  feliratoztam (amivel mellesleg nem vagyok elégedett, de már nem volt türelmem még húszféle betűtípust kipróbálni, forgatni, újrarendezni stb) Azt már meg se említem, hogy a színeket is összehozhattam volna...
A végeredmény:
Felhasználtam köszönettel: Friendlyscrap hátteret és Krisssz overlay-ét

2011. július 20., szerda

Heticewe - keretes

A Cewén ezen a héten Rubin keretezős kihívása került célpontba. A feladat csak annyi, hogy legyen keret az oldalon.
Én most csak egy nagyon egyszerű kis oldalt dobtam össze:
Felhasználtam köszönettel Krisssz keretét és Jaelop Design Cute kit csomagját

2011. július 15., péntek

OKC - Rainbow Katánál

Ismét jelentkeztem Katához OKC-re.
Happy Summer nevű készlete ma kerül a polcra, megvásárolható a TLP-nél.
 
A decens csíkos papír rögtön megtetszett, és imádom a kacskaringókat így azt sem hagyhattam le. És ha már Happy Summer, akkor itt egy medencepartis oldal:
Kata oldalán kis freebie is letölthető!

2011. július 14., csütörtök

Heticewe - Esküvős


Kapóra jött a Cewe eheti kihívása, ahol esküvő a téma, lévén ma van a 10. házassági évfordulónk. Először ezt az oldalt csináltam: 
Felhasználtam köszönettel: Rainbow Kata Vintage Wedding készletét.

Aztán arra gondoltam, csinálok egy színes(ebbet) is. Ha lenne fotókönyvünk (ami nincs, mert akkoriban még nem volt ennyire divat), ilyen lenne a borítója:
Felhasználtam köszönettel Krisssz QP-ét és egy textúrát.

2011. július 13., szerda

Osli Week 7.

Osli 1 hét haladékot adott heti játékában, ami most nagyon jól jött, mert nem tudtam befejezni az oldalt, amit elkezdtem. Végülis egészen újat kezdtem, új képekkel, új ötlettel.
A feladat egy template használata, amit Osli bocsátott rendelkezésünkre:
A template szabadon változtatható, természetesen azért felismerhetőnek kell maradnia. Nos, én is változtattam, mert Nimiről a hétvégén csak 4 képet készítettem ugyanabban a szituban. Épp sárgabarackot majszolt a falhoz támaszkodva, nagyon aranyos volt :)
Felhasználtam köszönettel: OsDesign template, Jaelop design elemek, Rainbow Design zászlók, Shadowhouse surface, ScrapinCop háló

2011. július 12., kedd

Videóscrap igen, heticewe nem


A Cewén a múltkor mindenki saját ötlettel rukkolt elő kihívásügyileg, ezeket most sorravesszük és véletlenszám-generátorral (alias Mr. Random) dől el, kinek az ötlete lesz az adott héten a kihívás.
Múlt héten Aagassit dobta a gép, s vele együtt az instrukciókat: tegyél az oldalra maszkot és pacát. Imádom a maszkokat és a pacákat, de egyszerűen nem volt időm leülni és pac(k)ázni, ráadásul ugye az egész hetet a szüleimnél töltöttük, ahol 4-5 freebie készletem van. Gondoltam, hogy egy korábbi sarazós oldalt benevezem, amit  csak úgy poénból csináltam, de végül nem tettem, így a múlt héten kimaradtam (december óta először)
Volt viszont szombat este videóscrap. Ezúttal beüzemeltem a webkamerát is, így engem is láttak nyomokban a lányok. A feladat ezúttal nagyon könnyű volt. A nehezítést a Gimpem adta, ami nem bírja a windowst (itthon a Debian alatt semmi gondja nincs) vagy inkább a Windows nem bírta a Gimpet, mert 5 percenként "hibát észlelt" és nemes egyszerűséggel bezárta az aktív ablakokat. Ráadásul Nimi sem akart aludni, és amikor már azt hittem, hogy elaludt, letettem, majd 5 percenként felébredt, így rohangáltam fel-le (a tetőtérben van a szg, lent van a kiságy) Majd a 4. próbálkozás után végül felvittem magammal az elalélt dedet, aki békésen szunyókált a karjaimban a hátralévő fél órában. Ekkor azonban (épp mikor fel akartam tölteni a már kész alkotást) felébredt, és nagyon nyűgös lett, így csak feltöltöttem a cewére a képet és kinyomtam a gépet, nem éppen jólnevelt kislányhoz méltóan köszönés nélkül lerohantam Nimivel. Nade előre rohantam.
A kötelezően felhasználandó elemek: cetli, varrás, utazási szimbólum, nagyfeliratos cím, régies papír, masni. Az oldalamon pedig a repülőmúzeumos látogatás egyik képe.
Felhasználtam köszönettel: Krissz hátterét a földgömbbel együtt és a cetlit, valamint Jaelop design varrást és masnit

2011. július 4., hétfő

RAK - nekem



Előző bejegyzésemben feltettem az oldalt, amit én készítettem, és most hozom amit én kaptam Erzsocicától:

  

Köszönöm szépen a megható és gyönyörű oldalt!

2011. július 3., vasárnap

RAK - Aagassinak


Ismét képet egymásnak játék volt a Cewén. Ezúttal Aagassinak kellett oldalt készítenem. Édes képeket kaptam tőle, nem is akartam elvonni a fotóról a figyelmet, így csak egy minimált készítettem neki, (maximál) szeretettel:
Felhasználtam köszönettel Rainbow Kata elemeit és hátterét.

A fotót kicsit deszaturáltam és finomragyogást tettem rá, mert elég harsány színei voltak, de olyan jó kis hangulata van. A WA saját :)

Aagassi! Sok szeretettel, remélem tetszik.

2011. július 1., péntek

Heticewe - saját kihívás


Pakolásztam a hétvégén a szüleimnél, maradt még ott egy pár könyv, lim-lom, kacat, emlékek, amik hozzám nőttek és nincs szívem kidobni. Elhoztam őket  hogy itt porosodjanak, ne ott. Megtaláltam a Mirza díjamat is és ha már megvan, oldalba is foglaltam. 
A Cewén Krisssz ezúttal ránk bízta a kihívás témáját. Pontosabban arra volt kíváncsi, ki milyen kihívást indítana. Az én kihívásom témája: mutasd a díjad! Bízom benne, hogy mindenkinek lapul a szekrény mélyén vagy a kandalló tetején egy emlék, amire büszke. Na, jó, engedményt is adok: lehet elképzelt díj is. Idősebbek készíthetnek oldalt a sztahanovista oklevélről, ifjabbak az iskolai szavalóversenyen elért eredményről, szentimentálisok a gyermek mosolyáról, blogolók a blogdíjról, stréberek a kitűnő bizonyítványról*, álmodozók a majdani Oscar díjról.
Az én oldalam: 
Felhasználtam köszönettel Rainbow Kata Daffodils és Vintage Wedding készleteit



*na, jó ilyen nekem is van, pedig nem is voltam stréber. Sőőőőőőt. kifejezetten lusta...